14.4.2018 Indieplace

Inspiration Blog Awards -gaala juhlisti vuoden inspiroivimpia somevaikuttajia – katso, ketkä voittivat!

Inspiration Blog Awards -gaala palkitsi jälleen vuoden inspiroivimmat bloggaajat, tubettajat ja grammaajat. Kilpailun yleisöäänestys keräsi tänä vuonna historiallisen määrän ääniä, huikeat 410 493! Voittajat julkistettiin Helsingin Kattilahallilla järjestetyssä gaalassa lauantai-iltana 14.4. Katso, ketkä voittivat!

NÄIN VOITTAJAT VALITTIIN:
Tänä vuonna uudistuneessa kilpailussa seuraajat saivat kertoa, ketkä heidän mielestään ansaitsisivat ehdokkuuden. Jokainen yli 100 yksittäistä suositusta saanut vaikuttaja sai ehdokkuuden, ja lopulta ehdolle asetettiin kaikkiaan 132 vaikuttajaa. Eri sarjoja oli yhteensä kymmenen, joiden lisäksi gaalavieraat saivat lauantai-iltana äänestää suosikkiaan iFolorin galleriaseinälle ripustetuista Vuoden kuva -ehdokkaista. Tutustu sarjojen kuvauksiin tarkemmin täällä.

Voittajien valintaan osallistui yleisön lisäksi myös kaksi muuta raatia: kilpailun ehdokkaat Tulokas-sarjan vaikuttajia lukuunottamatta toimivat kisassa sekä oman sarjansa että Tulokas-sarjan yksilötuomareina. Toisen raadin muodostivat tapahtuman brändikumppanien edustajat, jotka valitsivat ehdokkaiden joukosta niin ikään suosikkinsa.

Kaikki ehdokkaat saivat pisteitä sen mukaan, miten he sijoittuvat raatien rankkauksessa. Pistesijoille pääsivät kaikki ne vaikuttajat, jotka selviyityvät raatien Top 5 -suosikkien joukkoon. Eri raadeilta saadut yhteispisteet lopulta ratkaisivat, kenet palkittiin sarjan voittajana. Lisäksi gaalassa palkittiin Yleisön Suosikiksi vaikuttaja, joka oli saanut yleisöäänestyksessä suurimman äänisaaliin.

Katso, ketkä voittivat:


VUODEN ENERGISIN – SUPER FIT ME

Super Fit Me -blogin takaa löytyy hyvinvointivalmentaja ja yrittäjä Nana, joka jakaa kanavissaan treeni- ja ravintovinkkejä sekä kirjoittelee hyvinvointiin ja elämään liittyvistä aiheista rennolla otteella – ei pipoa kiristellen. Nana on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestapuhuja, joka suosii valmennuksessaan elämäntapamuutoksia pikadieettien sijaan.

Kilpailun tuomarit kuvailivat Nanaa perusteluissaan iloiseksi, muita kannustavaksi energiapakkaukseksi – tästä blogista löydät rehellistä meininkiä, isolla sydämellä.

Voittajan palkitsi Novelle ja Långvik.

VUODEN HERKULLISIN – ANNIN UUNISSA

Anni on leivontaan ja kuvaamiseen hurahtanut kotileipuri ja yrittäjä, joka leipoo kaikkea kaunista, niin suolaista kuin makeaa. Herkuissa keskitytään usein kauden teemoihin, juhliin ja elämän herkullisiin hetkiin.

Tuomariston hurmasivat erityisesti blogin selkeät reseptit ja houkuttelevat, kauniit kuvat, jotka kannustavat kokeilemaan. Annin uunissa tarjoaa innovatiivisia ideoita keittiöön.

Voittajan palkitsi Jyväbroiler ja Atria Lihakauppa.

VUODEN PERSOONALLISIN – BRITNEY SUMELL

”Staying fabulous is a 24/7 full-time job.” Näin sanoo Britney Sumell, jonka kanavalta ei glamouria, säihkettä tai ihania meikkivinkkejä puutu! Kanavallaan Sumell ottaa myös kantaa suvaitsevaisuuden puolesta. Britney on rohkeasti oma itsensä ja vähät välittää muiden mielipiteistä – tästä upeasta asenteesta voimme kaikki ottaa oppia!

Raatien edustajat painottivat valinnoissaan erityisesti vaikuttajan huikeaa persoonaa:  Britney tuottaa kanaviaan laadukkaasti, vahvalla omalla tyylillään, joka erottuu joukosta muutenkin kuin kaikista ilmiselvimmillä tavoilla. Tuomarit arvostavat myös vaikuttajan työtä suvaitsevaisuuden puolesta. Britney pistää rohkeasti itsensä peliin ja uskaltaa olla oma itsensä

Voittajan palkitsi Anyday Nuts.


VUODEN TYYLIKKÄIN – TICKLE YOUR FANCY

Tickle Your Fancy -blogin Sara on trendeihin ja liikuntaan (hyvällä maulla) addiktoitunut tapahtuma-altis smoothieiden suurkuluttaja. Hyvinvoinnin ja trendien lisäksi blogissa jaetaan matkavinkkejä ja noloja tankkaustarinoita, patikoidaan luonnossa ja fiilistellään auringonlaskuja, lakataan varpaankynsiä ja nautiskellaan arjen kauniista asioista.

Tuomarit näkivät Saran rohkeana, kokeilevana pukeutujana, jolta saa aina uusia ideoita. Tällä trendsetterillä on selkeä oma tyyli ja ammattimainen ote tekemiseen: kanavien sisältö on uskottavaa, laadukasta sekä mielenkiintoista.

Voittajan palkitsi Instrumentarium.


VUODEN VISUAALISIN – VIENA K

Tämän monilahjakkaan esteetikon, kakkukirjailijan ja muusikon luovuus kukkii kimpuissa, asetelmissa ja taianomaisissa hetkissä. Vienan kauniinsävyinen maailma on täynnä suomalaista designia, luonnonkosmetiikkaa, pitkäksi venyneitä aamiaisia ja hartaudella suunniteltuja juhlia.

Tuomariston mukaan voittajan kanavissa vallitsee aito, rauhallinen, mutta kuitenkin luova tunnelmansa, joka ihastuttaa kerta toisensa jälkeen. Blogia lukiessa tuntuu kuin uppoaisi pehmeään samettiin: lämmin, pehmeä, mutta kuitenkin myös raikas! Tämä vaikuttaja loihtii vegaaniruoat, kattaukset ja leikkokukka-asetelmat aina yhtä seesteisen näköiseksi.

Voittajan palkitsi Olympus.


VUODEN ARJEN SANKARI – PUUTALOBABY

Puutalobaby on boheeminrento “elämäntyylittömyysblogi”, jossa arjen epäjärjestyksestä vastaavat äiti, isi ja kaksi pientä lasta. Tämä blogi sisältää ELÄMÄÄ – ei asetelmia, photoshoppeja tai yhtään (elävää) valkoista liljaa maljakossa.

Blogin kirjoittaja Krista hurmasi raadit mukaansatempaavalla tarinankerronnalla ja värikkäillä kuvilla. Tämä vaikuttaja on positiivinen ja hauska, täysin mukanaan vievä luonnonvoima. Kanavissa tarjoillaan rehellistä arkea ilman silottelua, sisältö on raikasta ja omaperäistä. Myös Puutalobabyn kohderyhmä on mielenkiintoinen: tämän blogin lukijakunta on todella sitoutunut ja tiedostava.

Voittajan palkitsi Väinö Kallio ja Roots Helsinki.


VUODEN KANNANOTTAJA – BLUESTOCKING

Ajankohtaisiin, etenkin tasa-arvoa käsitteleviin aiheisiin blogissaan pureutuva Minja Koskela on omien sanojensa mukaan ”feministi, tutkija ja opettaja, jonka mielestä taide lisää hyvinvointia.” Minjan nokkelat näkökulmat sekä kyky kirjoittaa monimutkainenkin asia ketterään, oivaltavalla huumorilla kuorrutettuun muotoon luovat matalan kynnyksen keskusteluun osallistumiselle.

Bluestocking-blogin yhteiskunnalliset aiheet, ajankohtaisuus sekä laadukkaasti tuotettu sisältö saivat raadin puolelleen. Vaikuttaja herättelee onnistuneesti keskustelua selkeillä ja tiiviillä, ajankohtaisilla kannanotoillaan. Kanavien takaa löytyy rohkea ja terävä mielipidevaikuttaja, jonka ajatukset tuovat uusia kulmia kiinnostaviin aiheisiin.

Voittajan palkitsi Vuokkoset.


VUODEN TARINANKERTOJA – ASIKAINE

Tamperelaisen Maiju Asikaisen blogi on täynnä sisustushaaveita, lapsiperheen puuhasteluja, hyvää musiikkia, remonttivalitusta ja arjen ylistystä sekä ennen kaikkea osuvaa huumoria. Maijun arjen kuvauksista muodostuu pieniä kertomuksia, jotka usein tiivistävät hauskasti ja herkästikin sen, mikä elämässä on tärkeää ja kaunista.

”Ai saakeli miten keplottelevasti joku pystyy kirjoittamaan tekstiä”, kuvailee voittajaa yksi raadin jäsenistä. Asikainen suhaa kynänsä kanssa luontevasti huumorista vakavampiin aiheisiin, eikä piittaa genre- tai soveliaisuusrajoista. Tämä kirjoittaja on ennen kaikkea persoonallinen, hauska, tunnistettava ja aito.

Voittajan palkitsi Yellow Tail.


VUODEN TULOKAS – YES GIRL

Yes girl on uuden ajan hyvinvointiyhteisö, jossa treenataan ja syödään puhtaasti. Unohtamatta kuitenkaan laiskottelua ja pitsaa! Kirjoittajat Petra ja Kriselda liputtavat kummatkin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta ja uskovat tasapainon olevan avain hyvään elämään.

Tuomariston mielestä kanava on ihanan positiivinen: erityisesti kaunis ulkoasu, aktiivinen päivitystahti ja rento sisältö inspiroivat raatilaisia. Kaksikon ote on ihailtavan energinen ja ammattimainen, sisältö mielenkiintoista ja informatiivista. Tätä Suomen somemaailma kaipaa!

Voittajan palkitsi Bronx Colors.


VUODEN YLEISÖN SUOSIKKI – MMIISAS

Yleisön suosikiksi koko kilpailussa nousi 23 052 äänellä Tyylikkäin-kategoriassa ehdolla ollut mmiisas! Tämä lyömättömällä huumorintajulla varustettu tubettaja tuottaa videonsa aina rennolla otteella, kehittyäkseen sisällöntuottajana ja viihdyttääkseen muita ihmisiä. Aito ja vilpitön tekeminen ilman sen suurempia kommervenkkejä on varmasti myös osasyy Miisan valtaisaan suosioon. Videoissa todella näkyy tekemisen ilo!

Voittajan palkitsi Breyers Delights.


VUODEN KUVA – STAY FRESH / Marianne Saarinen

Gaalaillan aikana vieraat saivat äänestää suosikkiaan Vuoden Kuva -ehdokkaista, joiden upeat otokset olivat tapahtuman ajan esillä iFolorin galleriaseinällä. Eniten ääniä kutsuvierailta keräsi STAY FRESH -blogin Marianne Saarinen kuvallaan!

Indieplace kumppaneineen onnittelee kaikkia voittajia. Lämmin kiitos myös kaikille äänestäneille sekä raatien jäsenille – te teitte tästä menestyksekkäästä illasta ikimuistoisen jännittävän! 

YHTEISTYÖSSÄ: